Wat Kun Je Eigenlijk Doen In En Rond Canary Wharf en de Docklands?

Steeds meer toeristen ontdekken de charme van Canary Wharf en the Docklands, mede omdat de hotelprijzen hier iets gunstiger zijn dan in het centrum van Londen. Van industriële haven naar bruisend financieel centrum, deze wijk heeft zich ontwikkeld tot een onverwachte toeristische bestemming met zoveel te bieden dat je het niet mag missen. Dompel jezelf onder in de fascinerende geschiedenis, geniet van adembenemende uitzichten en ontdek verrassende plekjes. Hier zijn enkele tips voor een onvergetelijke ochtend, middag of avond in Canary Wharf.

Ontdek het Museum of London Docklands

Dit museum, gevestigd in een historisch pakhuis, neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis van Londen als belangrijke havenstad. Van de Romeinse nederzetting Londinium tot het heden, leer je over de betekenis van de slavenhandel en de invloed ervan op de stad. Wandel door een gereconstrueerde Victoriaanse straat en laat je verrassen door de levendige winkels en steegjes.

Verken de Roof Garden van Canary Wharf Crossrail Place

Ontsnap aan de drukte en ontdek deze oase van rust in het hart van Canary Wharf. Bij Crossrail Place vindt je planten en bloemen en biedt fascinerende inzichten in hun handels- en geschiedenisverhalen. Bereik de tuin via de futuristische loopbrug van Adams Plaza Bridge, een futuristische voetgangersbrug die het Jubilee Place-winkelcentrum verbindt met het Canary Wharf-complex. Deze brug heeft een unieke en futuristische uitstraling, waardoor het een populaire plek is geworden voor filmopnames en fotografie.

Hapje eten bij Cargo Market Hall Foodcourt

Verwen je smaakpupullen in deze foodcourt: Van heerlijke Mexicaanse gerechten bij D/F Tacos tot verslavend lekkere burgers bij Black Bear Burger en verrukkelijke Maleisische curry’s bij Gopal’s Corner. Probeer vooral de smaakvolle beef rendang roti canai bij Gopal’s Corner en nachos bij D/F Tacos. Hier vind je een culinair paradijs waar je kunt genieten van diverse smaken onder één dak.

Verwen jezelf met een koffie bij Grind

Trakteer jezelf op een heerlijke kop lokaal gebrande koffie, sappige gebakjes en verfrissende sappen en smoothies bij Grind. Deze stijlvolle koffiebar biedt niet alleen een geweldige plek om te ontspannen, maar verkoopt ook koffie-accessoires zodat je de Grind-ervaring mee naar huis kunt nemen. Je vindt Grind op het bovenste niveau van de Cargo Market Hall.

Wandel langs de oevers van de Thames

Laat je verrassen door de vele wandelroutes die je meenemen langs de oevers van de Thames. Er valt zoveel te ontdekken buiten de imposante gebouwen. Check deze Lea Valley Walks en kies een route die past bij jouw tempo. Geniet van de prachtige omgeving en de rustgevende ambiance van deze historische waterweg.

Laat je innerlijke kind los bij Fairgame

Een bezoek aan Fairgame is gegarandeerd een nostalgisch en verrassend avontuur. Breng je inner chikd naar boven in deze speelhal voor volwassenen. Hier kun je genieten van iconische (kermis)spellen met een moderne twist. Probeer de uitdagende spellen en daag je vrienden uit voor een competitie. Naast het plezier van de spellen zijn er ook zes pop-up eettentjes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. Van sappige hamburgers van Burger & Beyond tot authentieke Neapolitaanse pizza van Rudy’s en smaakvolle taco’s van Dos Mas Tacos. Mijn absolute favoriet zijn de truffel-tots van Burger & Beyond.

Maak een ritje in de Emirates Air Line-kabelbaan

De Emirates Air Line-kabelbaan, een overblijfsel van de Olympische Spelen van 2012, biedt een unieke manier om van Canary Wharf naar Greenwich te reizen. Stap aan boord en geniet van adembenemende uitzichten op heldere dagen. Je kunt je Oyster-kaart of contactloze bankpas gebruiken om te betalen, dus het is een betaalbaar avontuur. Ervaar de sensatie van zweven over de stad en geniet van panoramische vergezichten over Zuidoost-Londen en daarbuiten.

Ontspan op Canada Square

Canada Square is altijd bruisend en er valt altijd wel iets te beleven. Tijdens de wintermaanden kun je schaatsen op de Canary Wharf Ice Rink, terwijl je in de zomer kunt genieten van het kijken naar Wimbledon Tennis op een groot scherm. Er zijn ook regelmatig pop-up evenementen en activiteiten. Als je trek hebt, zijn er uitstekende eetgelegenheden zoals Roka (Japans) en Wahaca (Mexicaans), waar je kunt genieten van een heerlijke lunch of diner.

Bezoek Mudchute Park en Farm

Ontsnap aan de drukte van de stad en breng een bezoek aan Mudchute Park en Farm in het brede Docklands-gebied. Dit 32 hectare grote park herbergt een kinderboerderij en biedt een prachtig contrast tussen grazende dieren en de indrukwekkende skyline van de stad. Bewonder koeien, schapen, paarden en andere dieren terwijl je geniet van de rustige omgeving. Het is een unieke ervaring om de natuur en het stadsleven op zo’n harmonieuze manier te zien samenkomen.

Canary Wharf en het Docklands-gebied hebben zich ontwikkeld tot veel meer dan alleen een financieel centrum. Met zijn fascinerende geschiedenis, opvallende architectuur, culinaire diversiteit en verrassende attracties is het een bestemming die je niet mag missen. Dompel jezelf onder in de levendige sfeer, verken de verborgen pareltjes en laat je verrassen door de vele mogelijkheden die deze wijk te bieden heeft.

Central Londen is gemakkelijk te bereiken vanaf Canary Wharf. Canary Wharf heeft uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer, waardoor je snel en eenvoudig naar het centrum van Londen kunt reizen. Je kunt gebruikmaken van de Jubilee Line op de London Underground, die je rechtstreeks naar populaire bestemmingen zoals Westminster, Green Park en Bond Street brengt. De nieuwe Elizabeth-lijn biedt een nog snellere verbiending naar Liverpool Street, Paddington en Heathrow.

Daarnaast zijn er ook diverse buslijnen en DLR (Docklands Light Railway) stations in de buurt, waardoor je verschillende delen van Londen kunt verkennen. Of je nu wilt genieten van de bezienswaardigheden, winkelen in beroemde winkelstraten of culturele attracties wilt bezoeken, het centrum van Londen is binnen handbereik vanaf Canary Wharf.

Similar Posts

Comment & Leave A Reply