De Beste Koffie & Lunch Foodspot in Covent Garden / Holborn, Londen

Best Coffee In Central London

Er is zeker geen tekort aan koffieplekken in het centrum van Londen, maar met eindeloze opties kan het een beetje overweldigend zijn! Daarom heb ik een lijst samengesteld met mijn favoriete cafeïneplekken in Covent Garden, van Holborn tot Seven Dials en Soho. Ik heb hier een paar jaar gewerkt en heb dus veel kunnen uitproberen.

Of het nu gaat om een plek voor een snelle ochtendkoffie, een heerlijke lunch of een sit down met een lekker gebakje, je leest het hier.

Houd er rekening mee dat het druk kan zijn tussen 12 – 13.30 / 14 omdat er veel mensen die in de kantoren rond Holborn werken gaan lunchen. Als je zeker wil zijn van een zitplek ga er dus iets voor 12 of na 2 heen.

Beste Koffietentjes voor Lunch in Holborn

Best Coffee In Holborn
Best Coffee In Central London

The Black Penny
34 Great Queen St, London WC2B 5AA
The Black Penny heeft zonder twijfel de beste koffie in Covent Garden en Holborn. Ze hebben ook een geweldige saladebar met heerlijke verse zalm en heerlijke groenten die je kan meenenen en iets verderop bij Drury Lane Gardend opeten. In the weekend is er vaak een rij voor brunch, houd er rekening mee.

Best Coffee In Holborn

The Espresso Room
4 Gate St, London WC2A 3HP
Zoek je iets vlakbij British Museum? Bij The Espresso Room kan het niet fout gaan, vooral de Vietnamese ijskoffie in de zomermaanden. Ze hebben ook heerlijke veganistische taarten.

Koffiebars & Sandwiches In Covent Garden

Best Coffee In Central London Redemption Roasters
Redemption Roasters Salt Beef Toasted Sandwich

Redemption Roasters
40 Drury Ln, London WC2B 5RR
Redemption Roasters is een koffiezaak die zijn eigen bonen brandt (altijd een pluspunt voor mij en heeft verschillende locaties in Londen heeft. Ik ging naar binnen voor een latte, maar blijf terugkomen voor de lekkerste geroosterde broodjes van Covent Garden, misschien wel van heel centraal Londen. Hier kan het druk zijn, maar omdat het doorloopt hoef je niet altijd lang te wachten.

Best Coffee In Covent Garden

Grind
42 Maiden Ln, London WC2E 7LJ
Grind is niet alleen een Instagram proof plek, ze hebben ook een klein, maar heerlijk platter/brunchmenu (en ook cocktails!) met sharing platters. Aanrader voor als je een pauze wilt van het verkennen van Covent Garden.

Coffee & Cakes In Seven Dials

Best Coffee In Central London WatchHouse

WatchHouse
7 Upper St Martin’s Ln, London WC2H 9DL
Hoewel de koffie een dikke 10 is, ben ik vooral fan van de sandwiches … plus de prachtige rustige moderne inrichting. De Buttermilk Chicken Sandwich Burger is een topper, net als de cookies and cream brownies van het huis. Kan kan druk zijn, maar je kan de sandwiches (o.a zalm, eieren en avocado).

WatchHouse heeft meerdere ketens in Londen, dus mocht je ze ergens anders tegenkomen ga er dan zeker heen.

Best Coffee In Covent Garden

Monmouth Coffee
27 Monmouth St, London WC2H 9EU
Geen gids is compleet zonder Monmouth Coffee, vooral hun OG-winkel en naamgenoot op Monmouth Street! Gevestigd in de straat waar het allemaal begon branden ze al meer dan 40 jaar fantastische koffie, dus je weet wat je te wachten staat. Hier hebben ze vooral gebak, dus niet ideal om als je wil lunchen.

Coffee & Lunch Tentjes in Soho

Hideaway Coffee
7 Farrier’s Psge, London W1D 7DP
Hideaway heeft lekkere koffie, grote gebakjes en heerlijke geroosterde broodjes en maakt het een perfecte lunchstop, extra leuk is dat de koffiebar verstopt zit in een klein steegje en je weg bent van de drukte in Soho.

Similar Posts

Comment & Leave A Reply