6 dingen om te doen in Londen wanneer het heet is

6 Verkoelende Activiteiten in Londen voor Tropische Temperaturen

Londen, de stad die vaak wordt geassocieerd met regen, heeft ook zijn warme dagen. Je associeert Londen waarschijnlijk niet met hitte, maar toch heeft de stad zijn momenten waarop de thermometer de hoogte in schiet. Afgelopen zomer brak het Verenigd Koninkrijk zelfs het record van de heetste zomer ooit. En ook dit weekend is de temperatuur in Londen al gestegen tot boven de 25 graden. Tijdens een hittegolf kan Oxford Street overweldigend heet en druk zijn, maar maak je geen zorgen, want er zijn gelukkig genoeg verkoelende opties om te ontdekken in Londen.

Wat je ook van plan bent om te doen, onthoud altijd om voldoende water te drinken, jezelf in te smeren met zonnebrandcrème en regelmatig een schaduwrijk plekje op te zoeken. Op die manier kun je volop genieten van alles wat deze bruisende stad te bieden heeft, zelfs tijdens de warmste dagen.

Neem een verfrissende duik in een buitenzwembad

In Londen zijn er diverse buitenzwembaden, ook wel bekend als “lido’s”, en swimming ponds waar je kunt genieten van een verkoelende duik. Haal je zwemkleding tevoorschijn, pak een handdoek en zorg ervoor dat je goed bent ingesmeerd met zonnebrandcrème. Enkele van mijn favoriete en gemakkelijk bereikbare buitenzwembaden zijn de Serpentine Lido, Hampstead Heath Ponds en Brockwell Lido.

Trakteer jezelf op een ijsje… of twee

Niets verslaat de verkoelende zoetheid van een heerlijk ijsje op een warme dag. Bij Chin Chin Labs kun je genieten van verrassende smaken zoals tonkaboon, aardbei-hooi en verbrande boterkaramel. Snow Flake Gelato biedt een scala aan guilt-free sorbets. Vergeet ook niet om een typisch Engels “99 Flake” softijsje te proeven, verkrijgbaar bij de traditionele ijskarretje.

Probeer eens iets anders

Als alles om je heen smelt, is er niets beter dan jezelf onderdompelen in een koele omgeving. Dus als je geen fan bent van het eerder genoemde ijs, waarom ga je dan niet naar Alexandra Palace in Noord-Londen of Queens Ice Rink in West-Londen om af te koelen en je beste moves te laten zien?

Ontsnap naar de bioscoop

Soms heb je gewoon behoefte aan een koele, donkere bioscoopzaal op een zonnige dag, waar je kunt genieten van een spannende blockbuster. Zet de airconditioning op de hoogste stand, haal een grote bak popcorn en een verfrissend drankje naar keuze en geniet van de nieuwste films. Voor arthouse-films kun je terecht bij Curzon in Soho of Picturehouse Central, terwijl de dichtstbijzijnde Odeon/Vue-bioscoop perfect is voor grote kaskrakers.

Ga naar musea en tentoonstellingen

Warm weer is het ideale moment om de fascinerende musea van Londen te verkennen, die niet alleen geweldige collecties en tentoonstellingen hebben, maar ook voorzien zijn van airconditioning. Het V&A en de National Gallery zijn twee van de meest indrukwekkende musea waar je urenlang kunt ronddwalen en je kunt laten verrassen door kunst en geschiedenis. En het beste van alles? De toegang is meestal gratis!

Geniet van een verfrissend drankje op een rooftopbar

Wat is er nu beter dan het bewonderen van de skyline van de stad terwijl je geniet van een verfrissende cocktail of een koud biertje in je hand? Ontsnap aan de hitte en ontspan op een van de trendy rooftopbars van Londen. SeaContainer, Frank’s en Netil 360 zijn enkele van mijn persoonlijke favorieten. Laat de verkoelende bries en het adembenemende uitzicht je betoveren terwijl je de warme dag achter je laat.

Als het allemaal te veel wordt… Als je echt behoefte hebt aan verlichting van de hitte, maak je dan geen zorgen! Op de Cool Spaces-kaart van Londen vind je een handige gids met verkoelende plekken bij jou in de buurt tijdens een hittegolf. Of je nu op zoek bent naar binnen- of buitenlocaties of zelfs openbare drinkfonteinen, deze kaart heeft het allemaal. Laat je leiden naar de perfecte plek om even af te koelen en nieuwe energie op te doen.

Dus, wanneer de temperaturen stijgen in Londen, hoef je je geen zorgen te maken over oververhit raken. Ga op ontdekkingstocht naar buitenzwembaden, verwen jezelf met heerlijk ijs, ontvlucht de hitte in een koele bioscoop, verken fascinerende musea, geniet van een drankje met uitzicht op de stad en vind verkoeling op speciale plekken. Met deze verkoelende activiteiten kun je volop genieten van de hete zomerdagen in de bruisende stad Londen.

Similar Posts

Comment & Leave A Reply