Met De Trein Naar Londen: Alles Over De Eurostar Terminal Op Amsterdam Centraal
De Eurostar tussen Londen en Amsterdam is de minst stressvolle en aangenaamste manier om te reizen! De Eurostar sneltrein brengt je nu rechtstreeks van Amsterdam Centraal Station naar St. Pancras International Rail Station in slechts 3:52 uur.
Eurostar rijdt al een paar jaar rechtstreeks van Londen naar Amsterdam, maar voor de Amsterdam – London route moesten passagiers altijd overstappen in Brussel voor een paspoortcontrole. Nu de Eurostar Terminal in Amsterdam eindelijk open is, hoef je dus niet meer over te stappen in Brussel.
Met de Eurostar Trein Naar Londen
Je moet nu ten minste 90-120 minuten voor de geplande vertrektijd inchecken (normaal is dit 45-60 minuten voor vertrek, dus ik denk dat dit misschien tijdelijk is). Zorg ervoor dat makkelijk je e-ticket via de Eurostar app kunt laten zien of print je tickets.
De huidige incheckprocedure op Amsterdam Centraal:
- Op dit moment moet je je bewijs van vaccinatie/negatieve test en je passenger locator formulier laten zien voordat je de Eurostar Terminal binnengaat – die zich op perron 15b bevindt.
- Als je via de hoofdingang binnenkomt, loop je helemaal naar achteren, de trap op, en dan naar het einde van het perron.
- Eenmaal binnen wordt je ticket eerst je ticket gecontroleerd, vervolgens ga je door de bagagecontrole waar je tas of koffer worden gecontroleerd. Hier moet je je jassen, zakken en riemen uitdoen.
- Eenmaal door de beveiliging, ga je eerst door de Nederlandse douane en daarna door de Britse.
- Daarna hoef je alleen nog maar in de wachtruimte te wachten tot je kunt instappen.
ANTWOORDEN OP VERDERE VRAGEN OVER DE EUROSTAR TERMINAL IN AMSTERDAM
Zoals ik graag doe met luchthavens, wilde ik een aantal vragen beantwoorden die je misschien hebt over de Eurostar Terminal in Amsterdam.
Wat is belangrijk om te weten?
De lounge heeft een aantal hoge tafels, zithoeken en oplaadpunten, maar het is echt klein. Vooral in vergelijking met de Parijs, Brussel, en Londen terminals.
Hoeveel kost een fles water in de wachtruimte?
Iets wat ik altijd wil weten is hoeveel een fles water kost, je mag gewoon je waterflesje meenemen, maar je kan het nog nergens bijvullen. Een flesje water kost €2,65 en je vindt het in de enige automaat in de lounge – waar je trouwens alleen met een betaalpas kunt betalen.
En kan ik mijn Big Mac of een grande triple chocolate soya mocha shot in de lounge kopen?
Hahaa. Nee. Er is een automaat met snacks en frisdrank en een voor koffie en thee. Voordat je naar perron 15b gaat, kun je natuurlijk vanalles halen in de stationshal.
Maakt niet uit. Hoe zit het met de echte benodigdheden? Is er Wi-Fi?
Ja, die was goed! Je moet je aanmelden bij de KPN hotspot en de instructies volgen. Op mijn telefoon kon ik zonder problemen foto’s uploaden en video’s bekijken – zelfs met 200 andere mensen die hetzelfde deden.
Ik weet genoeg. Kan ik mijn mobiel, tablet en laptop opladen terwijl ik op de Eurostar wacht?
Dat kan zeker! Als je een plekje kunt vinden, tenminste. Op verhoogde tafels zijn genoeg oplaadpunten, maar de plek is niet gebouwd om 100den mensen te ontvangen, dus het kan zijn dat je even moet rondkijken voor een plekje.
Zijn de stoelen in de wachtruimte comfortabel? Zou ik een beetje comfortabel kunnen dutten?
Er zijn een paar banken die er suuuper comfi uitzien, dus zolang je een plekje kunt vinden, zit je goed.
En de toiletten?
Slechts één mannen- en één vrouwentoilet! Wat best weinig is voor het aantal mensen dat hier komt. Tijdens mijn bezoek stond er ook altijd een rij voor het vrouwentoilet.
Is er verder nog iets wat ik moet weten over reizen met de trein naar Londen?
Je komt aan op London St Pancras, dat is een paar minuten lopen van King’s Cross waar je de Victoria, Piccadilly, Northern, Circle, Metropolitan en Hammersmith & City Underground lijn kan nemen richting je accomodatie.
Download ook de Citymapper app zodat het net iets makkelijker wordt om van A naar B te gaan. Het werkt net iets fijner van Google Maps.
Je kan in de Eurostar alvast je Oyster kaart voor het openbaar vervoer (bussen, metro en Overground) kopen, maar je kan ook met meeste Nederlandse bankpassen in en uit checken.